Unë mund të them vetëm fjalët më të mira dhe ta lëvdoj këtë popull të shquar. Tek ai gjeta cilësitë më të rralla në Ballkan, mospërfilljen për paranë, respektin për nderin e për mbajtjen e fjalës së dhënë. Dhe këto te shqiptarët bashkohen me guximin, trimërinë, veprimtarinë dhe shpirtin e gjallë e të hedhur. Jacques Bourcart ishte një gjeolog dhe oqeanograf francez i cili ishte i përfshirë në prodhimin e hartave topografike nënujore të Detit Mesdhe. Ai ishte profesor i gjeologjisë në Universitetin e Parisit, Sorbonë. Ai doli me teorinë e përkuljes kontinentale për të shpjeguar terrenin jashtë Marokut. Lindi me 5 qeshor 1891 ne france, vdiq me 24 qershor 1965 nen Paris .

Showing the single result

Trego Filtrat