Jacques Boucart

Shqipëria dhe shqiptarët

Unë mund të them vetëm fjalët më të mira dhe ta lëvdoj këtë popull të shquar. Tek ai gjeta cilësitë më të rralla në Ballkan, mospërfilljen për paranë, respektin për nderin e për mbajtjen e fjalës së dhënë. Dhe këto te shqiptarët bashkohen me guximin, trimërinë, veprimtarinë dhe shpirtin e gjallë e të hedhur. Jacques Bourcart ishte një gjeolog dhe oqeanograf francez i cili ishte i përfshirë në prodhimin e hartave topografike nënujore të Detit Mesdhe. Ai ishte profesor i gjeologjisë në Universitetin e Parisit, Sorbonë. Ai doli me teorinë e përkuljes kontinentale për të shpjeguar terrenin jashtë Marokut. Lindi me 5 qeshor 1891 ne france, vdiq me 24 qershor 1965 nen Paris.

INTRO

Dëgjo librin e plotë →

Lër një përshtypje →

Kategoria:
Dëgjo Librin!

Dëgjo Librin!

Duhet të logoheni

Per te degjuar librat falas!
Për çdo problem na kontaktoni në
[email protected]

Info rreth Autorit
Author Picture

Jacques Boucart

Unë mund të them vetëm fjalët më të mira dhe ta lëvdoj këtë popull të shquar. Tek ai gjeta cilësitë më të rralla në Ballkan, mospërfilljen për paranë, respektin për nderin e për mbajtjen e fjalës së dhënë. Dhe këto te shqiptarët bashkohen me guximin, trimërinë, veprimtarinë dhe shpirtin e gjallë e të hedhur. Jacques Bourcart ishte një gjeolog dhe oqeanograf francez i cili ishte i përfshirë në prodhimin e hartave topografike nënujore të Detit Mesdhe. Ai ishte profesor i gjeologjisë në Universitetin e Parisit, Sorbonë. Ai doli me teorinë e përkuljes kontinentale për të shpjeguar terrenin jashtë Marokut. Lindi me 5 qeshor 1891 ne france, vdiq me 24 qershor 1965 nen Paris .

Përshtypjet (0)

Përshtypje

Nuk ka pershtypje ende.

Lër një përshtypje për “Shqipëria dhe shqiptarët”