Simon Sebag Montefiore

Shkruar në histori

I dashur lexues,
Nuk ka asgjë më të drejtpërdrejtë dhe më të njëmendtë sesa një letër. Ne njerëzit kemi instinktin për të hedhur në letër ndjenja e kujtime që koha mund t’i zhdukë, por duam që edhe t’ua shpalosim të tjerëve. Ne ndiejmë një nevojë të thellë shpirtërore për të ripohuar marrëdhëniet, vetjake ose politike, lidhjet e dashurisë ose të urrejtjes, pasi bota nuk është kurrë e qetë dhe jetët tona janë një zinxhir fillimesh e mbarimesh: duke i regjistruar ato ne ndoshta ndiejmë sikur i bëjmë më të vërteta, thuajse të përjetshme. Letrat janë kundërhelmi letrar i përkoshmërisë së jetës. Gëteja ka përsiatur shume rreth magjisë të letrave për të cilat thoshte se janë “memoriali më i qenësishëm që një njeri mund të lërë.” Kësisoj, ato instinkte janë një bekim: letrat jetojnë shumë kohë pasi protagonistët e tyre kanë vdekur. Gjithashtu, në çështjete politikës, të diplomacisë dhe të luftës, një komandim ose premtim duhet të dokumentohet. Nëpërmjet letrave, pra, arrihen shumë gjëra të ndryshme.

INTRO

Dëgjo librin e plotë →

Lër një përshtypje →

Kategoria:
Dëgjo Librin!

Dëgjo Librin!

Duhet të logoheni

Per te degjuar librat falas!
Për çdo problem na kontaktoni në
[email protected]

Info rreth Autorit
Author Picture

Simon Sebag Montefiore

Simon Sebag Montefiore ka lindur në Londër. Babai i tij ishte Stephen Eric Sebag Montefiore dhe vëllai i tij ishte Hugh Sebag-Montefiore. Ata janë nga një varg i hebrenjve të pasur të Sephardiut, të cilët ishin diplomatë dhe bankierë anembanë Europës dhe që kishin origjinën nga Maroku dhe Italia. Pas botimit të Dekretit të Dëbimit kundër Judenjve në Spanjë të vitit 1492, disa prej paraardhësve të Montefiore qëndruan në vend ndërkohë që mbetën fshehurazi hebre.

Montefiore ishte arsimuar në Shkollën Ludgrove dhe Harrow School ku ishte redaktor i gazetës së shkollës, The Harrovian. Ai intervistoi Margaret Thatcher për The Harrovian në vjeshtën e vitit 1983. Ai fitoi një Ekspozitë për të lexuar historinë në Gonville dhe Caius College, Cambridge ku mori doktoratën e tij të Filozofisë (PhD).

Përshtypjet (0)

Përshtypje

Nuk ka pershtypje ende.

Lër një përshtypje për “Shkruar në histori”