John Arundel Barnes (9 shtator 1918 – 13 shtator 2010) ishte një antropolog dhe sociolog australiano-britanik. Deri në vdekjen e tij në vitin 2010, Barnes mbajti postin e Profesorit Emeritus të Sociologjisë, anëtar i Kolegjit Churchill. Nga 1969 deri 1982, ai mbajti postin e Profesor i Sociologjisë në Universitetin e Kembrixhit. Pozitat e mëparshme përfshijnë postet e fakultetit në antropologji sociale në Universitetin e Sidneit dhe Universitetin Kombëtar Australian në Canberra. Ai gjithashtu ishte i lidhur me Akademinë e Shkencave Shoqërore në Australi, Kolegjin Universitar në Londër, Kolegjin St John’s, Kembrixh, Kolegjin Balliol, Oxford dhe Instituti Rhodes-Livingstone. Barnes ishte një student i Max Gluckman në Shkollën e Mançesterit.

Showing the single result

Trego Filtrat