Punti fitoi një diplomë në Filologjinë Romance në 1991, dhe që nga atëherë ka punuar për botues të ndryshëm (Edicions 62, Quaderns Crema, Columna Edicions) nëpër media të ndryshme ( El País , El Periódico de Catalunya )
Karriera e tij si autor filloi me botimin e dy librave me tregime të shkurtra: Pell d’Armadillo (1988, fitues i Premi de la Crítica Serra d’Or), dhe Tristos Animals (2002). Më parë, ai kishte përkthyer veprat e autorëve të tjerë, përfshirë Paul Auster , Daniel Pennac dhe Amélie Nothomb . Në vitin 2006, Punti shërbeu si redaktor i Quadern , një shtesë letrare e botuar nga gazeta El País.
Në vitin 2010, Puntí publikoi perdudet e Maletes , të cilat morën disa çmime ( Crítica de la narrativa catalana , Lletra d’Or , Premi Llibreter ) dhe është përkthyer në 16 gjuhë. Në vitin 2011, ai botoi Els Castellans , një vëllim që përfshin artikuj të botuar më parë në revistën Katalanase L’Avenç .
Në vitin 2006, Ventura Pons drejtoi filmin Kafshët e plagosura , të përshtatur nga libri i Punti ‘s Animals tristos ( Kafshët e trishtuara ). Në vitin 2014, Punti mori një bursë nga Qendra Cullman për shkrimtarët. Bursa i dha mundësinë që të kalonte një vit duke përfunduar studimet në Bibliotekën Publike të New York , në përgatitje të një romani të bazuar në figurën e Xavier Cugat .

Showing the single result

Trego Filtrat

Valixhe te humbura