Mahmud Taymur ( arabisht : محمود تيمور ; Kajro , 16 qershor 1894 – Lozanë , 25 gusht 1973 ) ishte një shkrimtar egjiptian .
Konsiderohet si një nga themeluesit e romanit egjiptian dhe teatrit arab, Maḥmūd Taymūr ishte autori i romaneve dhe tregimeve të shkurtra, shfaqjeve, koleksioneve të udhëtimeve, artikujve dhe studimeve të gjuhësisë dhe letërsisë arabe .
Ai ishte me origjinë Kurde , pasi babai i tij kishte mbërritur në Egjipt në 1801 midis trupave të dërguara nga Porta e Lartë për të luftuar Napoleon Bonapartin . Pasardhësit e tij luajtën një rol kryesor në jetën politike dhe kulturore egjiptiane.

Showing the single result

Trego Filtrat