Mahmud Tejmur

Haxhi Celebiu dhe tregime te tjera

INTRO

Dëgjo librin e plotë →

Lër një përshtypje →

Kategoria:
Dëgjo Librin!

Dëgjo Librin!

Duhet të logoheni

Per te degjuar librat falas!
Për çdo problem na kontaktoni në
[email protected]

Info rreth Autorit
Author Picture

Mahmud Tejmur

Mahmud Taymur ( arabisht : محمود تيمور ; Kajro , 16 qershor 1894 - Lozanë , 25 gusht 1973 ) ishte një shkrimtar egjiptian .
Konsiderohet si një nga themeluesit e romanit egjiptian dhe teatrit arab, Maḥmūd Taymūr ishte autori i romaneve dhe tregimeve të shkurtra, shfaqjeve, koleksioneve të udhëtimeve, artikujve dhe studimeve të gjuhësisë dhe letërsisë arabe .
Ai ishte me origjinë Kurde , pasi babai i tij kishte mbërritur në Egjipt në 1801 midis trupave të dërguara nga Porta e Lartë për të luftuar Napoleon Bonapartin . Pasardhësit e tij luajtën një rol kryesor në jetën politike dhe kulturore egjiptiane.

Përshtypjet (0)

Përshtypje

Nuk ka pershtypje ende.

Lër një përshtypje për “Haxhi Celebiu dhe tregime te tjera”