Malorie Blackman OBE (lindur më 8 shkurt 1962) është një shkrimtare britanike e cila mbajti pozicionin e Laureates së Fëmijëve nga viti 2013 deri në vitin 2015. Ajo shkruan kryesisht letërsi dhe drama televizive për fëmijë dhe të rinj. Ajo ka përdorur trillimet shkencore për të eksploruar çështje sociale dhe etike. Seria e saj e vlerësuar në mënyrë kritike dhe popullore Noughts and Crosses përdor vendosjen e një distopie të trilluar për të eksploruar racizmin. Libri i saj Pranvera me erë të re u shua brenda një jave nga botimi i tij.

Duke shfaqur 2 rezultate

Trego Filtrat