Melina Marchetta lindi në Sidnej më 25 Mars 1965. Ajo është me origjinë Italiane; një fëmijë i mesëm me dy motra. Marchetta ndoqi shkollën e mesme në Rosebank College në periferinë e Sidneit të Five Dock. Ajo e la shkollën në moshën pesëmbëdhjetë vjeç pasi nuk ishte e sigurt në aftësinë e saj akademike. Ajo më pas u regjistrua në një shkollë biznesi e cila e ndihmoi atë të fitonte punësim në Bankën e Komonuelthit të Australisë dhe më vonë në një agjenci udhëtimesh. Kjo punë i dha asaj besim për t’u kthyer në studime dhe për të marrë një diplomë mësimdhënie nga Universiteti Katolik Australian. Ajo më pas mori një punë duke dhënë mësim në Kolegjin Katedral të Shën Marisë, Sidnei në zemër të CBD të Sidneit deri në vitin 2006. Tani ajo shkruan me kohë të plotë.

Showing the single result

Trego Filtrat