Biografia

Author Picture

Michael Armstrong

Michael Armstrong (i lindur më 24 korrik 1944 në Bolton, Lancashire, Angli) është shkrimtar dhe drejtor britanik.

Armstrong u trajnua në Akademinë Mbretërore të Artit Dramatik dhe po shkruante dhe drejtonte filma me metrazh të shkurtër në moshën 22-vjeçare, The Image me David Bowie dhe Michael Byrne. Vitin e ardhshëm, ai shkroi dhe drejtoi filmin e tij të parë, The Haunted House of Horror, duke vazhduar me Markun e Djallit famëkeq dhe Udo Kier, i cili kaloi të gjitha rekordet e shitjes së biletave në Evropë dhe Amerikë në lançimin e tij të parë në vitin 1970 dhe është cilësuar si një nga filmat më të mëdhenj të kultit.

Që atëherë, filmat e Armstrong kanë përfshirë komeditë seksuale shumë të suksesshme Sex Thief (1973) dhe Eskimo Nell (1975), të dyja paraqisnin vetë Armstrong. Ai ka shkruar dhe / ose ka drejtuar 17 filma artistikë ndërkombëtar, për të cilët ka fituar çmime të shumta.

Armstrong po punon aktualisht për planet për një sipërmarrje të re teatrore.