Michael Armstrong (i lindur më 24 korrik 1944 në Bolton, Lancashire, Angli) është shkrimtar dhe drejtor britanik.

Armstrong u trajnua në Akademinë Mbretërore të Artit Dramatik dhe po shkruante dhe drejtonte filma me metrazh të shkurtër në moshën 22-vjeçare, The Image me David Bowie dhe Michael Byrne. Vitin e ardhshëm, ai shkroi dhe drejtoi filmin e tij të parë, The Haunted House of Horror, duke vazhduar me Markun e Djallit famëkeq dhe Udo Kier, i cili kaloi të gjitha rekordet e shitjes së biletave në Evropë dhe Amerikë në lançimin e tij të parë në vitin 1970 dhe është cilësuar si një nga filmat më të mëdhenj të kultit.

Që atëherë, filmat e Armstrong kanë përfshirë komeditë seksuale shumë të suksesshme Sex Thief (1973) dhe Eskimo Nell (1975), të dyja paraqisnin vetë Armstrong. Ai ka shkruar dhe / ose ka drejtuar 17 filma artistikë ndërkombëtar, për të cilët ka fituar çmime të shumta.

Armstrong po punon aktualisht për planet për një sipërmarrje të re teatrore.

Showing the single result

Trego Filtrat