Oriana Fallaci (29 qershor 1929[1] – 15 shtator 2006) ka qene një gazetare, shkrimtare, dhe intervistuese politike Italiane. Fallaci, një partizane gjate Luftës se Dyte Botërore ka pasur një karriere të gjatë dhe shumë të suksesshme gazetareske.
Ajo intervistoi shume liderë te njohur te botes si dhe njerëz te tjerë te famshëm si Dalai Lama, Henry Kissinger, Shahun e Iranit, Ayatollah Khomeini, Willy Brandt, Zulfikar Ali Bhutto, Walter Cronkite, Muammar al-Gaddafi, Federico Fellini, Sammy Davis Jr, Nguyen Cao Ky, Yasir Arafat, Indira Gandhi, Alexandros Panagoulis, Arqipeshkvin Makarios III, Golda Meir, Nguyễn Văn Thiệu, Haile Selassie, Sean Connery dhe Lech Walesa.
Pas daljes në pension, ajo ju rikthye vëmendjes se opinionit publik pasi shkroi një sere artikujsh e librash kritike ndaj Islamit dhe Arabeve te cilët krijuan mbështetje si dhe kritika e akuza racizmi dhe mostolerance.

Showing the single result

Trego Filtrat

Nje burre