Beson lindi nga një baba gjysmë rus dhe një nënë kroate. Ai botoi romanin e tij të parë, Mëngjeset Besson le Hershme të Dashurisë, në 1974, në moshën 17 vjeç.

Një simpatizant komunist, Besson është një kronist letrar në gazetën L’Humanité. Ai gjithashtu shkroi për gazetën L’Idiot international, redaktori i së cilës është Jean-Edern Hallier.

Besson mbështeti Serbinë gjatë Luftërave Jugosllave, e cila krijoi tension me intelektualë të tjerë si Michel Polac, Romain Goupil dhe Didier Daeninckx. Sulmet e Daeninckx bënë që Besson ta kritikojë atë në një roman, të quajtur Didier Denounces (botimet Gerard de Villiers).

Besson shkroi një poezi, Sonnet Pour Florence Rey, në dedikim për vajzën që shkoi në një vrasje në Paris në 1994.

Showing the single result

Trego Filtrat