Paul van Loon i lindur më 17 prill 1955, është një shkrimtar holandez i letërsisë për fëmijë. Librat e tij më të njohur janë seritë për Dolfje Weerwolfje dhe seria De Griezelbus. Një muzikal dhe një film janë bërë gjithashtu për të dyja. Seriali Raveleijn u bë gjithashtu një nga veprat e tij më të njohura pas shfaqjes së një seri televizive dhe një shfaqjeje në park zbavitës në Efteling .
Van Loon ka punuar si shkrimtar për më shumë se tridhjetë vjet dhe ka shkruar më shumë se njëqind libra. Përveç në Holandë dhe Belgjikë, librat e tij janë botuar edhe në vende të tjera, duke përfshirë Gjermaninë, Francën, Italinë, Danimarkën, Estoninë, Letoninë, Suedinë, Spanjën, Japoninë dhe Anglinë.

Showing the single result

Trego Filtrat