Peter Handke është shkrimtar austriak. Ka qenë admirues i politikanit serb Sllobodan Millosheviq dhe nacionalizmit ekstrem serb gjatë luftërave në Bosnje dhe në Kosovë në vitet ’90, për këtë arsye është quajtur fashist dhe i janë anuluar disa çmime ndërkombëtare në letërsi. Në vitin 2019 Akademia Suedeze ia dha Çmimin Nobel për Letërsi

Showing the single result

Trego Filtrat