Philippe Burrin , i lindur më16 Mars 1952 në Chamoson në Zvicër, është një historian kërkimi i të cilit përqendrohet në ideologjitë, lëvizjet dhe partitë politike në Evropë gjatë periudhës së mesluftës . Nga puna e tij mbi Luftën e Dytë Botërore , ai u përpoq të përcaktojë nocionet e dhunës masive dhe gjenocidit.

Me një diplomë në marrëdhëniet ndërkombëtare (1975), ai mori doktoratën e tij në shkencat politike (1985) në Institutin e Shkolluar të Studimeve Ndërkombëtare (IAL) në Gjenevë nën mbikëqyrjen e Saul Friedländer , një specialist në Gjermaninë Naziste

Showing the single result

Trego Filtrat