Pasi u transferua në Milano me familjen e tij, ai përfundoi studimet klasike në Universitetin Katolik të Zemrës së Shenjtë dhe u diplomua në Letërsi Antike dhe një master në Komunikimet Sociale.
Romani i tij i parë, Errësira gllabëron rrugën , botuar nga Leonardo , u botua në 1991. Në vitin 2008 ai botoi La prima notte (Baldini & Castoldi); libri zhvillohet brenda një nate, dhe është pothuajse tërësisht i përbërë nga një dialog midis një burri dhe një gruaje, me vëmendje të veçantë për personazhet në lidhje me komplotin, një trend i konfirmuar në zgjedhjen vijuese të Strane, nesër , fitues Çmimi 2010 Strega Giovani si dhe Çmimi Bari dhe Çmimi Siderno. [ nevojitet citim ] Sipas asaj që autori ka thënë në disa intervista, tema bazohet në një fakt që i ndodhi në të vërtetë (zbulimi i ditarit të braktisur nga një vajzë në një park të Milanos)[ pa burim ] . Më vonë, Montanari boton The Debutant (2011), një satirë e botës letrare italiane dhe Koha e pafajësisë (2012), një meditim mbi pamundësinë e shpëtimit të fatit.
Për teatër, ai përktheu Thyestes e Seneca , Edipi Rex dhe Edipi në Colonus e Sofokliu , dyfishtë Ëndrra e Arthur Schnitzler dhe Makbethi i Shekspirit . Ai ishte pedagog në Universitetin Katolik. Në Milano ai drejton një shkollë të shkrimit krijues .
Në vitin 2012, për të gjitha aktivitetet e tij ai u vlerësua me çmimin institucional të qytetit të Milanos ( Ambrogino d’oro ).
Në vitin 2015 ai botoi me Einaudi Stile Libero Il Regno degli amici , romani i parë i Montanarit i vendosur tërësisht në botën e adoleshentëve në të cilin mbeten të gjitha tiparet kryesore të rrëfimit të tij: shkrimi i shpejtë dhe i qetë, qendroriteti i komplotit dhe personazheve, tensioni në rritje, por me një humor gjithnjë e më i shënuar. [ nevojitet citim ] Historia vendoset në verën e vitit 82.

Showing the single result

Trego Filtrat