Sadik Bejko ka lindur më 1944 në fshatin Kómar të Tepelenës. Ka studiuar gjuhë dhe letërsi shqipe në Universitetin e Tiranës. Vepra e tij është vlerësuar nga kritika. Ministria e Kulturës i ka dhënë çmimin Penda e argjendtë 1998, për vëllimin Letër Hamurabit, si vëllimi më i mirë i vitit.

Sadik Bejko pasuron poezinë shqipe me forma teknike… dëshiron të na bindë se fjala shqipe mund të bëjë mrekulli.

Showing the single result

Trego Filtrat

Disidentët e rremë