New
Gi De Mopasan

Bel Ami

Romani Bel Ami u publikua per here te pare me 1885 dhe konsiderohet si kryevepra e Mopasanit .

Georges Duroy është nje gazetar I pashëm,ambicioz I paskrupullt që shfrytëzon gratë që mashtron për të përmisuar karrierën e vet.Nga fillimet e përhumbura ai bëhet një reporter I suksesshëm dhe një gazetar politik falë ndihmës së miqve të gruas së vet,me të cilën martohet pasi mbetet vejushë.

Intro

Dëgjo librin e plotë →

Lër një përshtypje →

Kategoria:
Dëgjo Librin!

Dëgjo Librin!

Duhet të logoheni

Per te degjuar librat falas!
Për çdo problem na kontaktoni në
[email protected]

Additional information

Additional information

Autore

Gi De Mopasan

Info rreth Autorit
Author Picture

Gi De Mopasan

Gi De Mopasan është autor tregimesh, novelash dhe romanesh. Stili i tij përfshihet në rrymat letrare të realizmit dhe natyralizmit. Shquhet edhe për mënyrën se si ka ndërthurur në një dimension të jashtëzakonshëm shumë prej tregimeve të tij
Gi dë Mopasan, u lind më 5 gusht të vitit 1850, në Fekamp. Kalon një fëmijëri të lumtur në Etrëta, në bregdetin e Normandisë në Francë. Në këtë ambient rural, ai arsimohet nga një abat dhe nga e ëma e tij, një grua me kulturë letrare të gjerë. Fëmijëria e tij kalon në një vatër familjare të përçarë, me një nënë që vuante nga neuroza, por që e adhuronte dhe nga një baba i dobët të cilin e përbuz, aq sa dyshon edhe në atësinë e tij. Kohën tjetër e kalon herë në port, e herë në fshat, ku njihet me peshkatarë dhe fshatarët e zonave përreth nga ku më vonë gjen frymëzim për shumë nga personazhet e tij.
Në moshën dymbëdhjetëvjeçare e dërgojnë në një institut fetar në Ivëto, që bëhet shkas i përbuzjes së tij ndaj fesë. Aty qëndron deri në moshën tetëmbëdhjetëvjeçare.

Përshtypjet (0)

Përshtypje

Nuk ka pershtypje ende.

Lër një përshtypje për “Bel Ami”