Fabio Geda

Ne det ka krokodile

(2 pershtypje degjuesish)

Nëse lind në Afganistan, në vendin e gabuar dhe në kohën e gabuar, mund të ndodhë që, edhe pse je një fëmijë i gjatë sa një dhi dhe një nga lojtarët më të mirë në Buzul-bazi, dikush e kërkon jetën tënde. Babai yt ka vdekur duke punuar për një zotëri të pasur, ngarkesa e kamionit që ngiste ka humbur dhe ti do të duhej të ishe dëmshpërblimi. Ja përse, kur trokasin në derë, vrapon të fshihesh. Por tani po bëhesh shumë i madh për gropën që nëna jote ka hapur pranë patateve. Kështu, një ditë, ajo të thotë se duhet të bëni një udhëtim. Të shoqëron në Pakistan, të ledhaton flokët, të kërkon t’i premtosh se do të bëhesh njeri i mirë dhe të lë vetëm.
Nga ky akt tragjik dashurie e kanë zanafillën jeta e parakoshme prej të rrituri e Enaiatollah Akbarit dhe udhëtimi i pabesueshëm që do ta shpjerë në Itali duke kaluar nga Irani, Turqia dhe Greqia. Një odise që e vuri në kontakt me mjerimin dhe fisnikërinë e njerëzve dhe që, përpos gjithçkaje, nuk arriti t’ia heqë ironinë dhe as t’ia fshijë nga fytyra buzëqeshjen e tij të jashtëzakonshme.

INTRO

Dëgjo librin e plotë →

Lër një përshtypje →

Kategoria:
Dëgjo Librin!

Dëgjo Librin!

Duhet të logoheni

Per te degjuar librat falas!
Për çdo problem na kontaktoni në
[email protected]

Info rreth Autorit
Author Picture

Fabio Geda

Fabio Geda lindi në 1972 në Torino, ku dhe jeton. Pas një diplome në Shkencat e Komunikimit, për një dekadë, ai punoi si arsimtar për shërbimet sociale. Një përvojë që, në një farë mënyre, ka derdhur në prodhimin e tij letrar.
Që nga debutimi i tij në 2007 me pjesën tjetër të udhëtimit që qëllova te Indianët , Geda përqendrohet në histori, në fakt, tek djemtë. Puna e tij e parë tregon për një djalë rumun që udhëton nëpër Evropë në kërkim të gjyshit të tij, një artist rruge dhe babait të tij, i burgosur në Rumani. Eshtë përkthyer në frëngjisht, gjermanisht dhe rumanisht.
Një vit më pas ai boton, përsëri për Instar, sekuencën e saktë të gjesteve. E vendosur në një komunitet strehimi për të mitur, ajo sheh jetën e dy të ftuarve Marta dhe Corrado të kryqëzuar me ata të arsimtarëve Elisa dhe Ascanio.
Në vitin 2010 është koha eNë det ka krokodilë me Baldini Castoldi dhe Dalai. Historia e vërtetë e Enaiatollah Akbari, ende një fëmijë I cili shpëtoi nga Afganistani dhe zbarkoi, pas një udhëtimi të gjatë dhe të trazuar, në Torino.

Përshtypjet (2)

2 përshtypje për Ne det ka krokodile

  1. GETI

    e

  2. Luljeta Ismaili

    Luli – 5 May 2020

    I bukur

Shto një përshtypje