Sazan Guri

Visaret e shqiptarëve ndër shekuj të mijëvjeçarëve

Ky libër, nuk është aspak një apologji për shqiptarët, që kemi dashur të bëjmë në këto faqe, por një libër, ku kemi dashur t’u japim atyre të drejtën. Sepse, ata vetë kanë neglizhuar shumë për publicitetin dhe kanë bërë gabim thotë e fort ndriçuemja Elena Gjika (Dora d’Istria). Sepse, shqiptarët, kanë jetuar shumë pak për veten e tyre. Veprimtarinë e tyre, gjakun e tyre, talentin e tyre e kanë përfituar fqinjët. Ndaj, ata shqiptarët duhet të fillojnë një epokë të re sot, të jetojnë dhe të punojnë për veten e tyre, për shqipen e tyre.

INTRO

Dëgjo librin e plotë →

Lër një përshtypje →

Kategoria:
Dëgjo Librin!

Dëgjo Librin!

Duhet të logoheni

Per te degjuar librat falas!
Për çdo problem na kontaktoni në
[email protected]

Info rreth Autorit
Author Picture

Sazan Guri

Sazan Guri është një ambientalist shqiptar, gjeolog nafte dhe inxhinjer. Gradat e tij shkencore janë "profesor i asociuar në gjeoshkencë" dhe "doktor i shkencave në fushën e gjeologjisë". Guri ka lindur në Berat më 11 dhjetor 1956.

Botime
Vlora në udhëryqin e zhvillimit : turizëm apo industri nafte, (bashkautor) - 2005
Vlora, "Bajlozët" dhe e ardhmja e saj - 2006
Vlora dhe R-ambot : (gjeopolitikat mbi të), (bashkautor) - 2007
Tirana bëmë apo gjëmë - 2007
Udhët në Tiranë në udhëkryqin dyrrotak apo motor-ak, (bashkautor) - 2008
Magjia e ujit, (bashkautor) - 2012
Vlerësim strategjik mjedisor i planit rregullues të Tiranës, (bashkautor) - 2013
Ndryshimet e klimës dhe ngrohja globale : (ç'pësojmë dhe ç'duhet të ndreqim në vendin tonë), (bashkautor) - 2015
Betejat civile për lumenjtë e egër : pse nuk duhet të ndërtohen HEC-et mbi Vjosë e Valbonë apo mbi Lumë e Osum - 2016
Album albanologjik [album] : historia, gjuha dhe etnokultura shqiptare – 2020

Përshtypjet (0)

Përshtypje

Nuk ka pershtypje ende.

Lër një përshtypje për “Visaret e shqiptarëve ndër shekuj të mijëvjeçarëve”