Sazan Guri është një ambientalist shqiptar, gjeolog nafte dhe inxhinjer. Gradat e tij shkencore janë “profesor i asociuar në gjeoshkencë” dhe “doktor i shkencave në fushën e gjeologjisë”. Guri ka lindur në Berat më 11 dhjetor 1956.

Botime
Vlora në udhëryqin e zhvillimit : turizëm apo industri nafte, (bashkautor) – 2005
Vlora, “Bajlozët” dhe e ardhmja e saj – 2006
Vlora dhe R-ambot : (gjeopolitikat mbi të), (bashkautor) – 2007
Tirana bëmë apo gjëmë – 2007
Udhët në Tiranë në udhëkryqin dyrrotak apo motor-ak, (bashkautor) – 2008
Magjia e ujit, (bashkautor) – 2012
Vlerësim strategjik mjedisor i planit rregullues të Tiranës, (bashkautor) – 2013
Ndryshimet e klimës dhe ngrohja globale : (ç’pësojmë dhe ç’duhet të ndreqim në vendin tonë), (bashkautor) – 2015
Betejat civile për lumenjtë e egër : pse nuk duhet të ndërtohen HEC-et mbi Vjosë e Valbonë apo mbi Lumë e Osum – 2016
Album albanologjik [album] : historia, gjuha dhe etnokultura shqiptare – 2020

Duke shfaqur 10 rezultate

Trego Filtrat