Ai ka arritur popullaritet që nga fundi i viteve 1990 për frymëzimin e serialit jashtëzakonisht të suksesshëm televiziv Il commissario Montalbano të transmetuar nga
Rai 1
Ai dha mësim për regji në Akademinë Kombëtare të Artit Dramatik dhe midis studentëve ai kishte Luca Zingaretti , i cili më vonë do të bëhet Komisioneri Montalbano . Veprat e tij (mbi njëqind) janë përkthyer në të paktën 120 gjuhë (përfshirë anglisht, frëngjisht, gjermanisht, spanjisht, portugez, irlandez, rusisht, polak, grek, norvegjez , hungarez, japonez, hebraisht dhe kroatisht)  dhe ka shitur më shumë se 10 milion kopje.
Më 26 janar 2003, në Palazzo del Quirinale në Romë, ai mori Medaljen e Oficerit të Madh të Urdhrit të Meritës të Republikës Italiane nga Presidenti i atëhershëm i Republikës Italiane Carlo Azeglio Ciampi . Ndër nderimet e tjera, shtetësia e nderit e Santa Fiora , në 2014, dhe Agrigento , gjithashtu në 2014, si dhe duke u dhënë shumë gradë nderi .

Duke shfaqur 3 rezultate

Trego Filtrat