Andrea Camilleri

Nje te shtune me miqte

Ky roman është i pazakontë në krijimtarinë e Andrea Camilleri-t. Nga leximi i parë të duket si një gjuhë e thatë, e mprehtë, që nuk jep ekspresivitetin e dialektit, as në ndonjë nga format e ndryshme, të zhdërvjellëta e tonike, që gjenden shpesh në prozën e mjeshtërit të Porto Empedokles dhe, nën formën e ironisë, butësisë dhe mirëkuptimit për dobësitë e njeriut, që përfshihen për të zbutur edhe situatat më të rënda dhe mizore. Këtu nuk ka asnjë mundësi ikjeje ose fshehjeje. Secili karakter është dorëzuar në dënimin e tij dhe domethënien e veprimeve të tij. Ajo çka shfaqet më tepër te ju në këto faqe është zëri i njeriut të teatrit, Camilleri-t. Ndihet menjëherë në përshkrimin rigoroz të intrigës, në rrafshin e marrëdhënieve mes karaktereve të personazheve, në batutat e matura, të përkryera për efektivitetin dhe besueshmërinë, në ritmin e dramës tipike bashkëkohore: patologjik, i pamëshirshëm dhe absurd.
INTRO

Dëgjo librin e plotë →

Lër një përshtypje →

Kategoria:
Dëgjo Librin!

Dëgjo Librin!

Duhet të logoheni

Per te degjuar librat falas!
Për çdo problem na kontaktoni në
[email protected]

Info rreth Autorit
Author Picture

Andrea Camilleri

Ai ka arritur popullaritet që nga fundi i viteve 1990 për frymëzimin e serialit jashtëzakonisht të suksesshëm televiziv Il commissario Montalbano të transmetuar nga
Rai 1
Ai dha mësim për regji në Akademinë Kombëtare të Artit Dramatik dhe midis studentëve ai kishte Luca Zingaretti , i cili më vonë do të bëhet Komisioneri Montalbano . Veprat e tij (mbi njëqind) janë përkthyer në të paktën 120 gjuhë (përfshirë anglisht, frëngjisht, gjermanisht, spanjisht, portugez, irlandez, rusisht, polak, grek, norvegjez , hungarez, japonez, hebraisht dhe kroatisht)  dhe ka shitur më shumë se 10 milion kopje.
Më 26 janar 2003, në Palazzo del Quirinale në Romë, ai mori Medaljen e Oficerit të Madh të Urdhrit të Meritës të Republikës Italiane nga Presidenti i atëhershëm i Republikës Italiane Carlo Azeglio Ciampi . Ndër nderimet e tjera, shtetësia e nderit e Santa Fiora , në 2014, dhe Agrigento , gjithashtu në 2014, si dhe duke u dhënë shumë gradë nderi .

Përshtypjet (0)

Përshtypje

Nuk ka pershtypje ende.

Lër një përshtypje për “Nje te shtune me miqte”

Adresa juaj e emailit nuk do të publikohet. Fushat e kërkuara janë shënuar *