François Charles Mauriac ishte një romancier francez, dramaturg, kritik, poet, dhe gazetar i Akademisë së Francës. Në vitin 1952, ai fitoi çmimin Nobel në Letërsi “për depërtimin e thellë shpirtëror dhe intensitetin artistik me të cilin në romanet e tij ka depërtuar në dramën e jetës njerëzore”. Atij iu dha Kryqi i Madh i Légion d’Honneur në 1958. Ai botoi një seri kujtimesh personale dhe një biografi të Charles de Gaulle . Punimet e plota të Mauriac u botuan në dymbëdhjetë vëllime midis viteve 1950 dhe 1956.

Showing the single result

Trego Filtrat