Francois Mauriac

Foleja e neperkave

“Jo, nuk ishte paraja që ai koprrac donte aq shumë; nuk ishte dëshira e fortë për hakmarrje që e tërbonte atë. Qëllimin e vërtetë të dashurisë së tij, ju do ta njihni, në qoftë se do të keni fuqinë dhe kurajën që ta dëgjoni atë burrë nderi në pohimin e fundit, që ia ndërpreu vdekja…” Kjo kronikë e një familjeje nga Bordoja ofron të papritura. Në katin e parë të një ndërtese, që është pronë e tij, në një dhomë të këndshme plot dritë, një plak qëndron në pritje të vdekjes. Ai e pret me padurim, pasi e sheh si një formë hakmarrjeje.

INTRO

Dëgjo librin e plotë →

Lër një përshtypje →

Kategoria:
Dëgjo Librin!

Dëgjo Librin!

Duhet të logoheni

Per te degjuar librat falas!
Për çdo problem na kontaktoni në
[email protected]

Info rreth Autorit
Author Picture

Francois Mauriac

François Charles Mauriac ishte një romancier francez, dramaturg, kritik, poet, dhe gazetar i Akademisë së Francës. Në vitin 1952, ai fitoi çmimin Nobel në Letërsi "për depërtimin e thellë shpirtëror dhe intensitetin artistik me të cilin në romanet e tij ka depërtuar në dramën e jetës njerëzore". Atij iu dha Kryqi i Madh i Légion d'Honneur në 1958. Ai botoi një seri kujtimesh personale dhe një biografi të Charles de Gaulle . Punimet e plota të Mauriac u botuan në dymbëdhjetë vëllime midis viteve 1950 dhe 1956.

Përshtypjet (0)

Përshtypje

Nuk ka pershtypje ende.

Lër një përshtypje për “Foleja e neperkave”