Sulejman Mato

Banoret e shpelles

Romani trajton jetën e një fshati gjatë Luftës së Dytë Botërore. Në të shkruhet nga perspektiva e kujtimeve të një individi që i përjetoi teksa kalonin në një fshat të jugut të Shqipërisë ushtritë e vendeve përkatëse si ato greke, italiane, e gjermane, si edhe ato angleze duke u bërë dëshmitari okular, historik dhe estetik i kësaj periudhe të vështirë.

INTRO

Dëgjo librin e plotë →

Lër një përshtypje →

Kategoria:
Dëgjo Librin!

Dëgjo Librin!

Duhet të logoheni

Per te degjuar librat falas!
Për çdo problem na kontaktoni në
[email protected]

Info rreth Autorit
Author Picture

Sulejman Mato

Sulejman Halil Mato lindi në Fterrë, të Sarandës me 1 mars 1941. Mbaroi Fakultetin e Historisë e të Filologjisë, dega e gjuhë-letërsisë shqipe në vitin 1964. Punoi si mësues i letërsisë në disa shkolla të qytetit të Beratit, më vonë si redaktor i revistës “Nëntori”. Në periudhën 1976-1985 punoi si mësues i gjuhës e letërsisë shqipe në shkollën e mesme Josif Pashko. Më vonë iu rikthye profesionit të libretistit në Teatrin e Operës e Baletit dhe në Ansamblin e Këngëve e Valleve Popullore ku punoi nga viti 1985 deri në vitin 1991. Drejtor i Agjensisë Qëndrore të Tregtimit të Librit Arsimor (1973-1974). Kryeradaktor i gazetës Tirana Bashkiake, në Bashkinë e Tiranës (1997-2001).

Përshtypjet (0)

Përshtypje

Nuk ka pershtypje ende.

Lër një përshtypje për “Banoret e shpelles”