Luigi Pirandello ishte një dramaturg, romancier, poet dhe shkrimtar italian, kontributi më i madh i të cilit ishin dramat e tij. Atij iu dha Çmimi Nobel në Letërsi në vitin 1934 për “fuqinë e tij pothuajse magjike për ta kthyer analizën psikologjike në teatër të mirë”. Veprat e Pirandellos përfshijnë romane, qindra tregime të shkurtra dhe rreth 40 drama, disa prej të cilave janë shkruar në gjuhën siciliane.

Showing the single result

Trego Filtrat