Roberto Savianoborn 22 Shtator 1979) është një shkrimtar, eseist dhe skenarist italian. Në shkrimet e tij, përfshirë artikujt dhe librin e tij Gomorrah (debutimi i tij që i solli famë), ai përdor letërsinë dhe raportimin hetimor për të treguar për realitetin ekonomik të territorit dhe biznesit të sindikatës së krimit të Kamorës dhe të krimit të organizuar më përgjithësisht.

Pas kërcënimeve të para me vdekje të vitit 2006 të bëra nga klani Casalesi i Kamorës, një klan të cilin ai e kishte denoncuar në ekspozitën e tij dhe në piazën e Casal di Principe gjatë një demonstrimi në mbrojtje të ligjshmërisë, Roberto Saviano u vu nën një protokoll të rreptë sigurie . Që nga 13 tetori 2006, ai ka jetuar nën mbrojtjen e policisë.

Pozitat e tij të guximshme kanë tërhequr lavdërime nga shumë shkrimtarë të rëndësishëm dhe figura të tjera kulturore, siç është Umberto Eco

Duke shfaqur 2 rezultate

Trego Filtrat

Eja me mua

Banda e femijeve