Roberto Saviano

Eja me mua

(2 pershtypje degjuesish)

Tetë kapituj, tetë histori, një portret unik të Italisë së sotme të nënshkruar nga autori i bestseller-it ndërkombëtar Gomorra . Roberto Saviano gërmon brenda disave prej plagëve të vjetra dhe të reja që brengosin Italinë: njohja e munguar e vlerës së bashkimit kombëtar, mekanizmi i pabesë i makinës së baltës, ekspansioni i kriminalitetit të organizuar në Veri, emergjenca e pafund e plehrave në Napoli, tragjeditë e shumta të paralajmëruara. Pranë denoncimit është edhe rrëfimi i mallëngjyer dhe i admiruar i jetëve të jetuara me ndershmëri dhe kurajë: sfida pa armë e don Giacomo Panizza-s ndaj Ndrangheta-s kalabreze, lufta e Piergiorgio Welby-t në emër të jetës dhe të së drejtës, mbrojtja e Kushtetutës nga Piero Calamandrei. Shembuj mbi të cilët mund të mbështetemi ende për t’u ringritur dhe për të ndërtuar një Itali ndryshe.I ideuar dhe i drejtuar nga Roberto Saviano dhe Fabio Fazio, Eja me mua qe ngjarja televizive e vitit, më e ndjekur se ndeshjet e Champions League-s dhe se reality show-t. Tani “Eja me mua” është një libër që i bën sërish të arritshme për publikun këto histori në një formë të rishikuar dhe të pasuruar gjerësisht.Duke i shndërruar, edhe një herë, në histori të të gjithëve.

INTRO

Dëgjo librin e plotë →

Lër një përshtypje →

Kategoria:
Dëgjo Librin!

Dëgjo Librin!

Duhet të logoheni

Per te degjuar librat falas!
Për çdo problem na kontaktoni në
[email protected]

Info rreth Autorit
Author Picture

Roberto Saviano

Roberto Savianoborn 22 Shtator 1979) është një shkrimtar, eseist dhe skenarist italian. Në shkrimet e tij, përfshirë artikujt dhe librin e tij Gomorrah (debutimi i tij që i solli famë), ai përdor letërsinë dhe raportimin hetimor për të treguar për realitetin ekonomik të territorit dhe biznesit të sindikatës së krimit të Kamorës dhe të krimit të organizuar më përgjithësisht.

Pas kërcënimeve të para me vdekje të vitit 2006 të bëra nga klani Casalesi i Kamorës, një klan të cilin ai e kishte denoncuar në ekspozitën e tij dhe në piazën e Casal di Principe gjatë një demonstrimi në mbrojtje të ligjshmërisë, Roberto Saviano u vu nën një protokoll të rreptë sigurie . Që nga 13 tetori 2006, ai ka jetuar nën mbrojtjen e policisë.

Pozitat e tij të guximshme kanë tërhequr lavdërime nga shumë shkrimtarë të rëndësishëm dhe figura të tjera kulturore, siç është Umberto Eco

Përshtypjet (2)

2 përshtypje për Eja me mua

  1. Ardijan Reka

    .

  2. Eni Hodo

    👏

Shto një përshtypje