Sir Ahmed Salman Rushdie FRSL (lindur më 19 qershor 1947) është një novelist britanik dhe eseist britanik . Romani i tij i dytë, Fëmijët e mesnatës (1981), fitoi Bookmimin Booker në 1981 dhe u vlerësua si “romani më i mirë i të gjithë fituesve” në dy raste të ndara, duke shënuar 25 dhe 40-vjetorin e çmimit . Pjesa më e madhe e trillimit të tij është vendosur në nënkontinentin Indian . Ai kombinon realizmin magjik me trillimin historik ; puna e tij ka të bëjë me lidhjet e shumta, ndërprerjet dhe migrimet midis civilizimeve lindore dhe perëndimore .

Showing the single result

Trego Filtrat

Turpi