Katarina Taikon

Katitzi

E gëzuar, aventuriere dhe plot kuriozitet për botën, Katitzi është një vajzë tetëvjeçare rome. Me shpirtin e saj të lirë, ajo është heroina e institucionit ku jeton, gjithmonë e gatshme për të sfiduar drejtorin e ashpër. Gjithçka ndryshon ditën kur, papritmas, babai i saj vjen për ta marrë. Katitzi zbulon se ajo ka një familje të madhe, e cila jeton në një kamionçinë, vesh rroba përrallash, luan violinë dhe daulle dhe drejton një park dëfrimi të vërtetë! Kështu fillon jeta e saj e re e mbushur me surpriza të mrekullueshme, por edhe me shumë vështirësi që janë të vështira për t’u kuptuar.

INTRO

Dëgjo librin e plotë →

Lër një përshtypje →

Kategoria:
Dëgjo Librin!

Dëgjo Librin!

Duhet të logoheni

Per te degjuar librat falas!
Për çdo problem na kontaktoni në
[email protected]

Info rreth Autorit
Author Picture

Katarina Taikon

Katarina Taikon ka shkruar 13 libra për Katitzin e vogël dhe familjen e saj rome. Ato janë histori plot gëzim, gjallëri dhe shpikje që tregojnë padrejtësitë e vogla, injorancën dhe përjashtimin përmes syve të një fëmije.

Taikon nuk mësoi të lexonte dhe të shkruante derisa ishte në adoleshencën e saj.

Taikon i ka kushtuar jetën e saj përmirësimit të kushteve të jetesës së romëve në Suedi dhe në mbarë botën. Përmes punës së saj të palodhur, debatit, shkrimit dhe të folurit me autoritetet suedeze, romëve iu dha e njëjta e drejtë për strehim dhe arsimim si të gjithë suedezët e tjerë. Në 1953 ndalimi i vendosur në 1914 për emigracionin rom përfundoi. Kjo bëri që më shumë romë të kërkonin strehim në Suedi dhe popullsia rome, fillimisht më pak se një mijë, u rrit.

Katarina Taikon vdiq nga dëmtimi i trurit pasi ra në koma 13-vjeçare pas arrestit kardiak. Ajo është quajtur Martin Luther King i Suedisë.

Përshtypjet (0)

Përshtypje

Nuk ka pershtypje ende.

Lër një përshtypje për “Katitzi”