Alda Merini

E cmendun,e cmendun dashunie per ty

“Një përmbledhje poezish, në vazhdën e përmbledhjes me poezi të poetit të madh francez, Prévert “Kjo dashuri”. Poezi për t’u lexuar, për t’u recituar, për t’u kopjuar, për t’u dhënë si dhuratë: për të gjithë të rinjtë që, falë një libri, mund të shprehin ndjenjat e tyre më të thella dhe më komplekse.
Poezia, dashuria dhe çmenduria futen njëkohësisht në jetën e poetes Alda Merini, një stuhi që e përmbysi, në adoleshencë, deri kur ajo arrin të fitojë mbi të, me forcën e fjalës. Ndërkohë që tregon për vitet e kaluara në spitalin psikiatrik, ajo padit përvojën më të dhimbshme: urdhrin që i jep mjeku që të mos dashurohet.

INTRO

Dëgjo librin e plotë →

Lër një përshtypje →

Kategoria:
Dëgjo Librin!

Dëgjo Librin!

Duhet të logoheni

Per te degjuar librat falas!
Për çdo problem na kontaktoni në
[email protected]

Info rreth Autorit
Author Picture

Alda Merini

Alda Merini ishte një shkrimtare dhe poete italiane. Puna e saj fitoi vëmendjen dhe admirimin e shkrimtarëve të tjerë italianë, si Giorgio Manganelli, Salvatore Quasimodo dhe Pier Paolo Pasolini. Stili i shkrimit të Merini është përshkruar si intensiv, pasionant dhe mistik, dhe ndikohet nga Rainer Maria Rilke.

Përshtypjet (0)

Përshtypje

Nuk ka pershtypje ende.

Lër një përshtypje për “E cmendun,e cmendun dashunie per ty”