Muhammad Yunus

Ndertimi i biznesit social

Muhammad Yunus ose rrugëtimi drejt një bote pa të varfër Muhammad Yunus është krijuesi i konceptit të mikrokredisë ose”mikrofinancës” një nga konceptet më inovative dhe të rëndësishme të shekullit XX në sferën e luftës kundër varfërisë që po ndikon në përmirësimin e jetës së përditshme të disa qindra milionë njerëzve nëpër botë. Bota do ta cilësonte me respekt Muhammad Yunus si “bankieri i të varfërve”. Të japësh hua për të varfrit, jo vetëm që është e mundur, por është dhe fitimprurëse. Sot, mbi 300 milionë njerëz përfitojnë drejtpërdrejt nga mikrokredia duke e diversifikuar aktivitetin e saj edhe në fusha të tilla si industria tekstile, telefonia, prodhimi i energjisë, etj..

INTRO

Dëgjo librin e plotë →

Lër një përshtypje →

Kategoria:
Dëgjo Librin!

Dëgjo Librin!

Duhet të logoheni

Per te degjuar librat falas!
Për çdo problem na kontaktoni në
[email protected]

Info rreth Autorit
Author Picture

Muhammad Yunus

Muhammad Yunus (lindur më 28 qershor 1940) është një sipërmarrës social i Bangladeshit, bankier, ekonomist dhe udhëheqës i shoqërisë civile, i cili u dha Çmimin Nobel për Paqe për themelimin e Bankës Grameen dhe pionier në konceptet e mikrokredive dhe mikrofinancave.

Në vitin 2006, Yunus dhe Banka Grameen u bashkuan me Çmimin Nobel për Paqe "për përpjekjet e tyre përmes mikrokredisë për të krijuar një zhvillim ekonomik dhe social nga poshtë". Komiteti Norvegjez i Nobelit tha se "paqja e qëndrueshme nuk mund të arrihet nëse grupet e mëdha të popullsisë nuk gjejnë mënyra për të dalë nga varfëria" dhe se "në të gjitha kulturat dhe qytetërimet, Yunus dhe Grameen Bank kanë treguar se edhe më të varfërit e të varfërve mund të punojnë të sjellë zhvillimin e tyre ".

Yunus ka marrë disa nderime të tjera kombëtare dhe ndërkombëtare. Ai mori Medaljen Presidenciale të Lirisë së Shteteve të Bashkuara në vitin 2009 dhe Medaljen e Artë të Kongresit në vitin 2010.

Përshtypjet (0)

Përshtypje

Nuk ka pershtypje ende.

Lër një përshtypje për “Ndertimi i biznesit social”