Faik Islami

Përmbysja e botës

Djali bonjak mësonte natën nën feksin e një kandili prej teneqevje. Paraditeve, atje me delet kur shkonte, nuk i ndante librat. Sa herë pat bërë zarare në ararat e mbjella, por asnjëherë gjyshi nuk i bërtiti. Në pushimet e verës shkonte gjithmonë në fshat. Nisej gjithë mall dhe kthehej gjithë maraz. Nuk gjente njeri të gjirit të vet. Edhe xhaxhai i mbetur gjallë pati ikur. Vatani i tyre ishte mbuluar prej ferrave. Kështu deri ditën që mbaroi filloren. Ajo ditë ju bë dita e gëzimit të vetëm në jetë, ishte bërë i ditur.

INTRO

Dëgjo librin e plotë →

Lër një përshtypje →

Kategoria:
Dëgjo Librin!

Dëgjo Librin!

Duhet të logoheni

Per te degjuar librat falas!
Për çdo problem na kontaktoni në
[email protected]

Info rreth Autorit
Author Picture

Faik Islami

Faik Islami vjën me librin e tij “Manarica”, në të cilin disa ngjarje të viteve '40 zhvillohen edhe në Fterre. Një përgatitje mjaft e mirë e shkrimtarit Faik Islami , një krijues serioz në kompleksitet. Pjesëmarrja ne kete veprimtari e këtij shkrimtari të shquar, shpalosja e vlerës në fushë shumëplanëshe, kumtet, diskutimet me objekt dhe ilustrimet e realizuara treguan katërciperisht se romani është një gjini, e cila tërheq lexuesit.

Përshtypjet (0)

Përshtypje

Nuk ka pershtypje ende.

Lër një përshtypje për “Përmbysja e botës”