José de Sousa Saramago, GColSE (6 nëntor 1922 – 18 qershor 2010), ishte një shkrimtar portugez dhe marrës i Nobmimit Nobel të 1998 në letërsi. Punimet e tij, disa prej të cilave mund të shihen si alegori, zakonisht paraqesin këndvështrime subversive mbi ngjarjet historike, duke theksuar faktorin teopoetik njerëzor. Në vitin 2003 Harold Bloom përshkroi Saramago si “romancierin më të talentuar të gjallë në botë sot” dhe në vitin 2010 tha se e konsideron Saramago si “një pjesë të përhershme të kanunit perëndimor”, ndërsa James Wood vlerëson “tonin dallues të trillimeve të tij sepse ai rrëfen romanet e tij sikur të ishte dikush edhe i mençur, aq edhe i paditur ”.

Duke shfaqur 3 rezultate

Trego Filtrat

Verberia

Udhëtimi i elefantit

Tjetri si une