José Saramago

Udhëtimi i elefantit

(1 përshtypje)

Në vitin 1551, mbreti i Portugalisë, Zhoa III, i dhuroi kryedukës Maksimilian të Austrisë, dhëndrit të Karlit të Pestë, një elefant të Azisë, së bashku me kujdestarin e tij, Subhronë. Nga Lisbona në Vjenë, duke kaluar përmes rrafshnaltave të Kastijës, Mesdheut, Xhenovës dhe rrugëve të Alpeve, Salomoni, objekt strategjish absurde, përshkon Europën sipas trilleve mbretërore, grindjeve ushtarake dhe interesave klerikale, duke ngjallur në rrugëtimin e tij entuziazmin e banorëve të mrekulluar.
“Udhëtimi i elefantit”, një ndërthurje e fakteve reale dhe të sajuara, është një roman shumë i bukur koral, një reflektim mbi jetën dhe kushtin njerëzor, ku humori dhe ironia, armë e qartësisë së pamëshirshme të autorit, bashkohen me dhembshurinë me të cilën José Saramago heton dobësitë e njerëzve.

INTRO

Dëgjo librin e plotë →

Lër një përshtypje →

Kategoria:
Dëgjo Librin!

Dëgjo Librin!

Duhet të logoheni

Per te degjuar librat falas!
Për çdo problem na kontaktoni në
[email protected]

Info rreth Autorit
Author Picture

José Saramago

José de Sousa Saramago, GColSE (6 nëntor 1922 - 18 qershor 2010), ishte një shkrimtar portugez dhe marrës i Nobmimit Nobel të 1998 në letërsi. Punimet e tij, disa prej të cilave mund të shihen si alegori, zakonisht paraqesin këndvështrime subversive mbi ngjarjet historike, duke theksuar faktorin teopoetik njerëzor. Në vitin 2003 Harold Bloom përshkroi Saramago si "romancierin më të talentuar të gjallë në botë sot" dhe në vitin 2010 tha se e konsideron Saramago si "një pjesë të përhershme të kanunit perëndimor", ndërsa James Wood vlerëson "tonin dallues të trillimeve të tij sepse ai rrëfen romanet e tij sikur të ishte dikush edhe i mençur, aq edhe i paditur ”.

Përshtypjet (1)

1 përshtypje për Udhëtimi i elefantit

 1. Megans

  Pershendetje,
  Eshte pothuajse e pamundur te degjosh e te kuptosh lexuesen per shkak te muzikes. Zeri i lexueses duket si sfond per muziken.
  🙁

  • admin

   Përshëndetje, është vetëm intro me muzikë. Pjesët mund ti dëgjoni pa problem.

   Faleminderit

Shto një përshtypje