Demir Gjergji

BIRI I BOTËS

(1 përshtypje)

“Biri i botës” i Demir Gjergjit, një roman ku përshkruhet një jetë e çuditshme njeriu nëpërmjet një rrëfimi po aq të çuditshëm, ku spikat lirizmi, gjuha poetike dhe realizmi i thellë. Arkitektura e romanit shpërfaqet si një ngrehinë shumëkatëshe, ku shkrimtari harmonizon hijshëm strukturën ndërtimore të romanit klasik me atë modern, ku hijedritat e kohës luajnë vallen e rëndë dyshe të jetës, ku ndihet era sfilitëse e djersës, gjakut, epizmit dhe tragjizmit. Romancieri nuk mungon të emërtojë Hyrje dhe Mbyllje, midis të cilave gërsheton katër Ndërhyrje, të cilat i shënon Vite, Ditë dhe Vende, që përbëjnë një sinonimi të plotë me aty, këtu, diku dhe dikur në jetë.

Dëgjo librin e plotë →

Lër një përshtypje →

Kategoria:
Dëgjo Librin!

Dëgjo Librin!

Duhet të logoheni

Per te degjuar librat falas!
Për çdo problem na kontaktoni në
[email protected]

Info rreth Autorit
Author Picture

Demir Gjergji

Demir Gjergji eshte poet i cili nisi te shkruaj qe ne vitet '70, autor i nje sere vellimesh poetike dhe gazetar i Radio Tirana. Vargu i tij shquhet per lirizem te thelle dhe metafora goditese

Përshtypjet (1)

1 përshtypje për BIRI I BOTËS

  1. Hyrije Skenderi

    Bravo Autori…me pelqeu shume leximi..kthimi ne ate kohe te komunizmit ei pasqyruar me gjithe nfjyrat e tij te errta e te shndritshme..jeta ne korniza e pa korniza njeriu duhet te jetoje i lore,,i lireee

Shto një përshtypje