Tahar Ben Jelloun

Nata e shenjtë

Ky roman është vazhdimi i rrëfimit të jetës së Ahmedit/Zahrës – nisur me botimin e romanit “Vajza e rërës” – një vajze së cilës babai i vet, i dëshiruar për të pasur një trashëgimtar mashkull, i mohoi pa u menduar dy herë të drejtën për të qenë një vajzë dhe për t’u rritur si e tillë, duke shkuar kundër natyrës.

INTRO

Dëgjo librin e plotë →

Lër një përshtypje →

Kategoria:
Dëgjo Librin!

Dëgjo Librin!

Duhet të logoheni

Per te degjuar librat falas!
Për çdo problem na kontaktoni në
[email protected]

Info rreth Autorit
Author Picture

Tahar Ben Jelloun

Tahar Ben Jelloun lindi në Marok në dhjetor 1947. Si fëmijë, ai ndoqi një shkollë fillore dygjuhëshe arabo-franceze. Më pas ai studioi në Lycée Regnault në Tangier , Marok, deri sa ishte 18 vjeç. Ai studioi filozofi në Universitetin Mohammed V në Rabat .
Pasi kishte qenë një profesor filozofie në Marok, ai u bashkua me grupin që drejtoi revistën letrare Souffles në mes të viteve 1960 dhe ai shkroi shumë pjesë për revistën kulturore. Ai më vonë mori pjesë në rebelimin e studentëve kundër "akteve shtypëse dhe të dhunshme" të policisë marokene. Në vitin 1966, ai u detyrua më pas në kampin ushtarak si dënimin e tij.
Pesë vjet më vonë, poezitë e tij të para u botuan në Hommes sous linceul de silence (1971). Menjëherë pas kësaj ai u transferua në Paris, Francë për të studiuar psikologji dhe në 1972 filloi të shkruajë për Le Monde . Doktoroi në psikiatrinë sociale në 1975.

Përshtypjet (0)

Përshtypje

Nuk ka pershtypje ende.

Lër një përshtypje për “Nata e shenjtë”