Kujtime nga Shqiperia

Ndërsa gjendesha Në Shqipëri nën hijen e nëj pishnaje të mrekullueshme në breg të Adriatikut, e shtrirë në rërë dhe duke soditur plazhin dhe valët dikur të ndaluara, mendoja për të skhuarën e dhimbshme të këtij vendi. M’u duk e nevojshme të kujtoja fatin e mjerë të shqiptarëve, me qëllim që vuajtjet e jetura nën diktaturën komuniste të mos harrohen. Por, gjithashtu, puna e bërë nga ky vend për të rilindur meritonte të përshëndetej dhe duhej të tregoja se kultura e tij, ngulitur thellë në atë të Evropës, ishte gjymtuar dhe tani po gjente fytyrën e saj të re.”

INTRO

Dëgjo librin e plotë →

Lër një përshtypje →

Kategoria:
Dëgjo Librin!

Dëgjo Librin!

Duhet të logoheni

Per te degjuar librat falas!
Për çdo problem na kontaktoni në
[email protected]

Info rreth Autorit
Author Picture

Odile Daniel

Ndërsa gjendesha Në Shqipëri nën hijen e nëj pishnaje të mrekullueshme në breg të Adriatikut, e shtrirë në rërë dhe duke soditur plazhin dhe valët dikur të ndaluara, mendoja për të skhuarën e dhimbshme të këtij vendi. M’u duk e nevojshme të kujtoja fatin e mjerë të shqiptarëve, me qëllim që vuajtjet e jetura nën diktaturën komuniste të mos harrohen. Por, gjithashtu, puna e bërë nga ky vend për të rilindur meritonte të përshëndetej dhe dyuhej të tregoja se kultura e tij, ngulitur thellë në atë të Evropës, ishte gjymtuar dhe tani po gjente fytyrën e saj të re.”
Ky pasazh i shëkputur nga kujtimet e Odil Daniel, të botuara së fundi nga shtëpia botuese “55”, nën përktiimn e Tomi Nakuçit, na sjell edhe një herë hijen e së kaluarës komuniste në Shqipëri, ku Odile Daniel ka ardhur për herë të parë si studente e shkëlqyer, (kishte studiuar në Paris gjuhën shqipe) në fund të viteve 60-të. Odile është e njohur, gjithashtu, edhe për një histori dashurie (të ndaluar) mes saj dhe piktorit e arkitetkit Maks Velo. Libri është një radiografi e Shqipërisë komuniste nën regjimin diktatorial të Enver Hoxhës

Përshtypjet (0)

Përshtypje

Nuk ka pershtypje ende.

Lër një përshtypje për “Kujtime nga Shqiperia”