Michael Prawdin

Xhinxhis Khani – Stuhia nga Azia

(1 përshtypje)

Një rrëfim i mrekullueshëm për një figurë intriguese historike si Xhinxhis Khani, që na çon në vende dhe histori epike.

INFO

Dëgjo librin e plotë →

Lër një përshtypje →

Kategoria:
Dëgjo Librin!

Dëgjo Librin!

Duhet të logoheni

Per te degjuar librat falas!
Për çdo problem na kontaktoni në
[email protected]

Info rreth Autorit
Author Picture

Michael Prawdin

I lindur në Ukrainën e sotme , Charol erdhi në Gjermani pas Revolucionit Rus . Ai studioi në Gjermani, dhe shkroi në gjermanisht. Në vitin 1934, ai bëri një lutje për 'romanin faktik'.
Prawdin e bëri veten e tij një reputacion ndërkombëtar me dy libra për Genghis Khan . Burokrati nazist Heinrich Himmler admironte mjaftueshëm librat që ai urdhëroi botimin e një botimi një vëllimor në 1938, një kopje e të cilit iu dha çdo udhëheqësi SS; libri duket se e ka inkurajuar Adolf Hitlerin të kërkojë frymëzim nga Genghis Khan.

Përshtypjet (1)

1 përshtypje për Xhinxhis Khani – Stuhia nga Azia

  1. naim dema

    Liber shume i bukur. Pershtypje me ka bere se perandori i madh vepronte sipas deshirave te perendis ,me aq sa i kuptonte ato, si edhe vlerësonte dhe mbante afër njerëzit e mençur. Sikur të vepronin kështu edhe këta që na udhëheqin neve sot. Mirë që progres nuk është shënuar edhe pse kanë kaluar 700 vjetë, po të paktën të mos shkonim prapa.

Shto një përshtypje