Simon Sebag Montefiore

Zëra të historisë

Një celebrim i fjalimeve të mëdha të historisë botërore dhe jetës kulturore. Në këtë koleksion të pasur, historiani i mirënjohur Simon Sebag Montefiore na çon në nje udhëtim nga kohët e lashta të shekullit XXI. Disa fjalime janë heroike dhe frymezuese; disa djallëzore dhe gjakatare. Disa janë të mprehta dhe prekëse; të tjerat mizore dhe rrëqethëse. Vetë folësit variojnë nga peran doresha dhe pushtues tek yjet e rrokut, romancieret dhe sportistët, ëndërrimtarët dhe vrasësit, nga Çurçilli dhe Elizabeta I te Stalini dhe Xhengis Khani, dhe nga Mishel Obama dhe Kleopatra te Ronald Regan, Nehru dhe Muhamad Ali.
Të gjitha dramat njerëzore janë këtu: nga masakrat në fushat e betejes deri tek teatri i sallave të gjyqit, nga bisedat e tavolinave tek audiencat me miliona njerëz, nga qëndrimet e fundit të dëshpëruara deri te fjalimet e triumfit, nga thirrjet fisnike për çlirim deri te fyerjet gjenocide, nga iluzionet e marra dhe rrëfimet e çuditshme te rezistencat sfiduese dhe lamtumirat zemërthyese. Zëra të historise përfshin shekuj, kontinente dhe kultura. Në stilin e kuptueshëm dhe tërheqës të një tregimtari mjeshtëror, Montefiore tregon pse këto shtatëdhjetë fjalime janë nje lexim thelbësor dhe se si ato ndriçojnë të kaluarën tonë, pasurojnë të tashmen tonë dhe frymëzojnë si dhe mbajnë paralajmërime për – të ardhmen tonë.

INTRO

Dëgjo librin e plotë →

Lër një përshtypje →

Kategoria:
Dëgjo Librin!

Dëgjo Librin!

Duhet të logoheni

Per te degjuar librat falas!
Për çdo problem na kontaktoni në
[email protected]

Info rreth Autorit
Author Picture

Simon Sebag Montefiore

Simon Sebag Montefiore ka lindur në Londër. Babai i tij ishte Stephen Eric Sebag Montefiore dhe vëllai i tij ishte Hugh Sebag-Montefiore. Ata janë nga një varg i hebrenjve të pasur të Sephardiut, të cilët ishin diplomatë dhe bankierë anembanë Europës dhe që kishin origjinën nga Maroku dhe Italia. Pas botimit të Dekretit të Dëbimit kundër Judenjve në Spanjë të vitit 1492, disa prej paraardhësve të Montefiore qëndruan në vend ndërkohë që mbetën fshehurazi hebre.

Montefiore ishte arsimuar në Shkollën Ludgrove dhe Harrow School ku ishte redaktor i gazetës së shkollës, The Harrovian. Ai intervistoi Margaret Thatcher për The Harrovian në vjeshtën e vitit 1983. Ai fitoi një Ekspozitë për të lexuar historinë në Gonville dhe Caius College, Cambridge ku mori doktoratën e tij të Filozofisë (PhD).

Përshtypjet (0)

Përshtypje

Nuk ka pershtypje ende.

Lër një përshtypje për “Zëra të historisë”